خواص گوشت در دوران بارداری

هر آنچه می خوانید...
Toggleگوشت از مهمترین منابع غذایی جهت تامین آهن خون و ویتامینهای ضروری در دوران حاملگی است. در نتیجه لازم است مادران در این دوران مراقب مصرف گوشت باشند و به خواص گوشت در دوران بارداری توجه بیشتری داشته باشند. به همین دلیل دیباکاران در این مورد بیشتر توضیح میدهد پس با ما همراه باشید.
بهترین گوشت در دوران بارداری
بهترین گوشتها در دوران بارداری گوشتهای کم چرب هستند که سرشار از آهن، روی و ویتامین های گروه B باشند.
- ماهی های کم جیوه مانند سالمون، کنسرو ماهی و قزل آلا
- گوشت مرغ
- گوشت گاو بدون چربی
- گوشت بره با گوسفندی بدون چربی
از جمله گوشتهای مناسب در دوران بارداری هستند.
خواص گوشت در دوران بارداری
مطمئنترین و سالمترین نوع گوشت برای مصرف یک مادر باردار گوشت گوسفندی است. این نوع گوشت طبعی گرم دارد و منبع خوبی برای تامین پروتین بدن است. ران گوسفند چربی کمتری نسبت به سایر قسمتهای آن به ویژه قلوه گاه دارد و به همین دلیل برای مادر باردار مناسبتر است. با توجه به این که هر چقدر گوسفند سن کمتری داشته باشد گوشتی لطیفتر و زودپزتر خواهد داشت. درنتیجه سعی کنید از گوشت گوسفندی برای رژیم غذایی بارداری خود استفاده کنید که سن زیادی نداشته باشد. همچنین گوشت گوسفند نر نسبت به ماده کیفیت بالاتری دارد و سریعتر پخته میشود. گوشت گوسفند سرشار از آهن، روی، فسفر، مس، پتاسیم و منیزیم است. همچنین گوشت گوسفند منبع بزرگی از خانواده گروه ویتامین B است.

خطرات مصرف گوشت نیم پز در دوران بارداری

حتما در زمان مصرف گوشت گوسفندی مطمئن شوید که به طور کامل پخته شده است. چرا که گوشتی که خوب پخته نشده باشد یا حتی به صورت نیم پز یا نیمه خام باشد، خطر آلودگی لیستریا و توکسوپلاسموز را برای مادر باردار به دنبال دارد و اکیدا مصرف چنین غذایی ممنوع است. در صورت مصرف گوشت نیم خام و ورود این باکتریها به درون خون مادر سلامتی نوزاد را به خطر میاندازید. چرا که پس از ورود این باکتریها به درون خون جنین، باعث ایجاد نقایص مختلف جسمانی در او میشود؛ یا حتی میتواند باعث شود تا مادر نوزادی مرده بدنیا بیاورد. همچنین کودک در هنگام تولد وزن خیلی کمی میتواند داشته باشد. به همین دلیل حتما باید اجازه دهید تا گوشت کاملا مغز پخت شود.
یادتان باشد که قرار نیست همیشه با سرعت زیاد گوشت پخته شود. حتما به آن فرصت کافی را برای پخته شدن بدهید و هرگز در زمان آشپزی عجله نکنید. هیچ وقت با شعله زیاد گوشت را طبخ نکنید. بهترین کار این است که گوشت در دمای ملایم و کم پخته شود. به طور معمول گوشت گوسفندی در دمای 62 درجه سانتی گراد به خوبی پخته میشود. اما هیچ وقت آن را تحت دمای زیاد نپزید به خاطر اینکه حرارت بالا بخش زیادی از خواص خود را میتواند از بین ببرد. در نتیجه باید به آن فرصت کافی را بدهید تا با دمای کم پخته شود. در چنین شرایطی کمی دیرتر گوشت پخته میشود اما در عوض خوشمزهتر بوده و خواص خودش را هم حفظ کرده است. همچنین وقتی که گوشت کامل پخته میشود رنگ آن کاملا عوض میشود و اگر رنگ آن صورتی نیست به معنی پخته شدن کامل آن میتواند باشد.
سرهمی نوزادی دانالو مدل دایناسور 130
317,000 تومانسرهمی نوزادی اچ اند ام مدل بیسکوییتی 173
276,000 تومانسرهمی نوزادی دخترانه او بی بی مدل سیب 124
380,000 تومانسرهم نوزاد لیندکس زیپدار مدل راسو 272
312,000 تومانسرهم فوتر نوزاد کارترز مدل موش 162
607,000 تومانسرهم فوتر نوزادی کارترز مدل ابر 118
476,000 تومانسرهمی نوزاد جورابدار کارترز مدل نقاشی 140
476,000 تومانسرهمی جورابدار نوزادی مدل اسب 119
476,000 تومانسرهمی نوزادی بافت مدل ساده 260
405,000 تومانسرهمی نوزادی بافت مدل خرس 250
435,000 تومانسرهمی نوزادی وارداتی مدل زیپدار 155
299,000 تومانسرهمی نوزادی کارترز مدل پاندا جورابدار 126
412,000 تومانبرای مشاهده و خرید سرهمی نوزادی مخمل کلیک کرده و سپس در بخش فیلتر ها پارچه مخمل را انتخاب کنید.
گوشت گوسفند منبع مهم پروتئین

پروتین نیاز ضروری زن باردار است. گوشت گوسفند پروتئین لازم بدنتان را تامین میکند و اسید آمینهها موجود در آن به ایجاد بافت ماهیچهای کمک میکند. با توجه به این که بدن میتواند اسید آمینههای ضروری را تولید کند باید سایر پروتینها را از طریق مواد غذایی دریافت کند.
گوشت گوسفند تامین کننده اصلی آهن خون
یکی از علتهای کم خونی مادران باردار به خاطر عدم مصرف کافی گوشت قرمز است. گوشت غنی از آهن است و 17 درصد از نیاز روزانه بدن را تامین میکند. البته مادران باردار به میزان آهن بیشتری احتیاج دارند و با مصرف کافی گوشت میتوانند این نیاز ضروری را تامین کنند.

روی ماده معدنی ضروری در گوشت گوسفند
وجود روی به فعال کردن سلولهای ایمنی و همین طور برای کمک به ارتباط نورونهای درگیر در حافظه و یادگیری ضروری است. وجود روی کافی در خون مادر به وزن گیری نوزاد کمک زیادی میکند و مانع از این میشود که کودکی کم وزن به دنیا بیاورید. مخصوصا اینکه روی از زایمان زودرس جلوگیری میکند. به همین دلیل مادران باردار باید مراقب باشند که میزان روی خونشان افت نکند.
گوشت گوسفند و ویتامین B12

این ویتامین در تمامی گوشتها یافت میشود و برای سالم نگه داشتن سلولهای خونی و عصبی بسیار ضروری است. این ویتامین برای سنتز DNA در بدن بسیار مهم و دارای اهمیت است. در صورتی که مادر باردار با کمبود ویتامین B12 روبه رو باشد خیلی زود خسته میشود و بدنی کم خون دارد. همچنین سیستم عصبی او از نظر عملکرد دچار اختلال میشود. اهمیت این ویتامین در بدن انسان به قدر زیاد است که با ترکیب شدن آن با فولیک اسید از نقایص مادرزادی در سیستم عصبی مرکزی نوزاد جلوگیری میکند و نقش زیاد در سلامتی انسان دارد.
خواص فسفر در گوشت گوسفندی
گوشت گوسفند مقدار زیادی فسفر دارد. وجود فسفر به حفظ سلامت استخوانها، تقویت استخوانها کمک زیادی میکند. همچنین از ایجاد بروز ناهنجاریهای استخوانی جلوگیری کرده و میتواند از نظر شکل و ساختار فرم اسکلت بدن تاثیر زیادی بر روی زیبایی ظاهری نوزاد بگذارد.
نتیجه گیری
گوشت گوسفند سرشار از آهن، روی، فسفر، ویتامین B12 و… است که هر کدام به سلامت مادر باردار و رشد نوزادی که داخل رحم است، بسیار کمک میکنند. البته به شرطی که گوشت را به خوبی پخته باشید و کاملا مغز پخت شده باشد. در صورتی که گوشت نیم خام باشد میتواند باعث آسیبهای جدی شود به طوری که یا نوزاد دچار نقایض جسمانی شود؛ یا مرده بدنیا بیاید. البته در برخی مواقع نوزاد ممکن است زنده بماند اما با زودتر از موعد و با وزنی کم متولد شود.
منبع: Meat in pregnancy