آنچه که ممکن است در مورد باید و نبایدهای تغذیه پس از زایمان ندانید!

هر آنچه می خوانید...
Toggleآنچه که ممکن است در مورد باید و نبایدهای تغذیه پس از زایمان ندانید!
در هر مرحله از زندگی سیستم بدنی خانمها در شرایطی قرار میگیرد که باید متناسب با نوع فصل و شرایطی که در آن به سر میبرند نوع تغذیه خود را کنترل و تنظیم کنند و تا حد امکان تحت نظر یک متخصص تغذیه معتبر روند رژیم غذایی خود را برای حفظ سلامتی خود پیش ببرند، تا از یک رژیم غذایی خوب در تغذیه پس از زایمان خود برخوردار باشند.
البته این اتفاق در دوران بارداری و گاها قبل از بارداری شروع میشود و تا پایان دوران شیردهی و حتی پس از آن باید برای حفظ سلامت جسمی و روحی یک مادر ادامه پیدا کند. همانطور که شیخ الرئیس ابوعلی سینا فرمودند که غذای شما دعوای شماست، به پیرو این کلام خانمها میتوانند در کنار رعایت رژیم غذایی خود سطح سلامتی خود را برای ادامه زندگی بالاتر ببرند و شرایط جسمی خود را برای بدنیا آوردن فرزندان بیشتر ارتقا دهند، تا به بهترین شکل ممکن از زندگی و فرزندپروری خود لذت ببرند.
یکی از عواملی که شرایط یک زندگی شاد و سالم را برای خانمها از قبل بارداری تا پایان دوران شیردهی و پس از آن را فراهم میکند وجود تغذیه سالم است. به همین دلیل در کنار توصیههایی که در باید و نبایدهای تغذیه دوران بارداری داشتیم، برای حفظ سلامتی مادران پس از وضع حمل، دیباکاران تصمیم دارد، تا بهترین و اصولیترین روشهای تغذیه پس از زایمان را در اختیارتان بگذارد، تا زندگی شادتری را تجربه کنید؛ پس با ما همراه باشید.
باید و نبایدهای تغذیه پس از زایمان
بدن مادر باردار به گونهای است که در زمان حمل نوزاد باید تمام نیازهای ضروری جسمی خود و فرزندش را به بهترین شکل ممکن فراهم کند، تا بتواند کودکی سالم به دنیا بیاورد و این بخش زیادی از قوت و شیره جان مادر را میگیرد و پس از زایمان سزارین یا طبیعی و بعد از گذشت مدت زمانی پس از آن ممکن است، شاهد بالا رفتن سردی در بدن مادر و بیحال شدن او باشیم.
بنابراین داشتن توجه به نوع رژیم و تغذیه پس از زایمان به اندازه دوران بارداری اهمیت دارد و نباید از آن غافل بود. چون ممکن است در دوران یائسگی تبعات خودش راه به شدت نشان دهد. در نتیجه تا حد امکان از خوردن خوراکیهایی که طبیعت سرد دارند، به شدت خودداری کنید. بهترین کار این است که تحت نظر یک متخصص حرفهای در حوزه طب سنتی و طبع شناسی، طبع واقعی خود را شناسایی و براساس آن تغذیه پس از زایمان خود را تعیین کنید.

هرگز تصور نکنید، اگر حالتان پس از فارغ شدن بسیار عالی است، دیگر نیازی به مراجعه به متخصص را ندارید. حتی در چنین شرایطی باید حداقل یکبار به پزشک مراجعه کنید و وضعیت تمام ارگانهای خود را بررسی کنید. همچنین تا میتوانید مانع از ورود سردی زیاد در بدن خود شوید، تا پس از وضع حمل کمتر دچار مشکل مختلف زناشویی شوید. چرا که یکی از علتهای بهم خوردن روند طبیعی زناشویی بعد از پایان دوران بارداری، عدم توجه کافی به تغذیه پس از زایمان ارتباط پیدا میکند.
اما یکسری از موارد کاملا در بین خانمها پس از وضع حمل یکسان است و برخی دیگر توسط پزشک متخصص تعیین میشود و در رژیم غذاییشان قرار میگیرد که در ادامه به عمومیترین غذاهایی که بسیار برای سلامت مادران شیرده مفید است اشاره میکنیم؛ ولی قبل از تهیه هر کدام حتما با پزشک مشورت کنید و در صورتی که با نوع طبع و مزاجتان سازگار نبود، از مصرف آن خودداری کنید، یا در صورت مصرف از مصلحات آن استفاده کنید. در ادامه به 13 تا از اصلیترین خوراکیهای لازم در تغذیه بعد از زایمان اشاره میکنیم و در مورد هر یک توضیحات لازم را ارائه میدهیم.
13 خوراکی که باید در تغذیه پس از زایمان مادر باشد
در حال حاضر 13 مورد از مهمترین غذای زائو که کمک زیادی به سلامت مادران پس از وضع حمل میکند شامل موارد زیر است که در ادامه در مورد هر کدام بیشتر توضیح میدهیم:
- خرما
- آب آشامیدنی
- آش و سوپ
- کاچی
- میوه و سبزی
- گوشت گوسفند
- برنج قهوه ای
- تخم مرغ
- نان گندوم سبوس دار
- حبوبات
- آجیل
- غلات صبحانه
- قرص آهن و کلسی کر
خرما اولین خوراکی مهم برای بعد از زایمان

یکی از مهمترین خوراکیهایی که به خوبی بدن مادر را پس از زایمان تقویت میکند، مصرف خرما است. خرما به افزایش قوای بدن و جبران کم خونی کمک زیادی می کند، به همین دلیل بلافاصله پس از وضع حمل باید مقداری خرما تازه در دسترس مادر قرار بگیرد.
با توجه به اینکه خرما یک منبع غنی از ویتامینهای مختلف مثل A, E, C و B است، همچنین آهن، روی و پتاسیم و منگنز زیادی دارد که بعد از مصرف انرژی لازم را به بدن مادر میدهد. خرما یک خوراکی خون ساز است که به جبران خونی که مادر از دست داده کمک زیادی میکند. حتما پیش از زمان مراجعه به بیمارستان برای وضع حمل، مقداری خرما با خود ببرید، تا پس از خروج از اتاق عمل مقداری از آن میل کنید.
آب سرد و نجوشیده نخورید!
در حالت کلی برای هیچ فردی مصرف آب سرد و جوشیده نشده خوب نیست. مخصوصا برای خانمهایی که تجربه بارداری و زایمان را پشت سر گذاشتهاند. آب یکی از مهمترین نیازهای ضروری بدن خانم باردار است که توصیه میشود برای حفظ سلامتی خانم باردار آب جوشیده شده و ولرم به او بدهید و تا حد امکان از خوردن آب سرد خودداری کند.
متاسفانه برخی از افراد تصور میکنند که مصرف آب و مایعات برای خانمی که فارغ شده است، مشکل ایجاد میکند. در حالی که اصلا این طور نیست. در تمامی دوران زندگی برای ایجاد شرایط جسمی وجود مایعات ضروری هستند. آب سالم و جوشیده شده یکی از اصلیترین غذاهای موجود در تغذیه پس از زایمان قرار دارد. چرا که نقش مهمی در تنظیم بدن ایفا میکند.
بنابراین حتما آب را بجوشانید و سپس مصرف کنید و تا حد امکان از خوردن آبهای سرد داخل یخچال خودداری کنید. حتما مایعات ولرم مصرف کنید، تا پس از زایمان درگیر یبوستهای مزمن یا حتی شدید نشوید. چرا که وجود کم آبی در بدن مادر او را میتواند تا حد زیادی درگیر سفتی شکم و یبوست کند و روند زندگی او را مختل نماید.

آش و سوپ سالم ترین غذاهای ممکن برای بعد از زایمان

یکی از بهترین غذاهای سالم که باعث لینت مزاج میشود و مانع از بروز یبوست پس از زایمان است، مصرف آش و سوپ با مواد اولیه تازه است. حتما در روزهای اول زایمان غذاهای سبک و سریع الهضم چون آش و سوپ مصرف کنید و در پخت آن از آب گوشت و جود دو سر استفاده کنید؛ تا پروتئین لازم بدن خود را فراهم کنید. البته در پخت سوپ می توانید از برنج هم استفاده کنید.
کاچی بهترین و اصلی ترین خوراکی زنان زائو
کاچی یکی از انواع دسرهای ایرانی است که جایگاه خاصی در تغذیه پس از زایمان و سنتهای قدیمی شهر کرمان دارد. این خوراکی خوشمزه طبیعت گرمی دارد و به بازیابی قوای از دست رفته مادران پس از زایمان کمک زیادی میکند. چون مادر در زمان وضع حمل خون زیادی را از دست میدهد که با مصرف کاچی به رفع کم خونی خود کمک میکند. مخصوصا اینکه ترکیبات کاچی تماما طبیعت گرم دارند و یک غذای کامل و انرژیزا برای بهبود شرایط جسمی مادران تازه فارغ شده است.

بیشتر بدانید:
مقاله خواب نوزاد
میوه و سبزی تازه ؛ سالم ترین رژیم غذایی برای پس از زایمان
با توجه به شرایط فصلی که در آن تجربه زایمان را دارید، از میوههای همان فصل استفاه کنید. از آنجایی که در تمام فصول سیب در دسترس است از مصرف آن غافل نشوید و حداقل روزی یک سیب را بخورید و در صورت امکان تعداد آن را بیشتر کنید. میوههایی که ویتامین C دارند، بسیار مناسب مادران شیرده هستند. میوههای چون کیوی، پرتقال، نارنگی، توت فرنگی، آناناس و لیمو ترش و… سرشار از ویتامین C هستند که باید دردسترس مادر قرار بگیرد.
البته این را در تنظیم تغذیه پس از زایمان خود در نظر داشته باشید که در صورتی که طبیعت بدنتان سرد است، یا کمی به سمت سردی رفته است، بلافاصله پس از مصرف مرکبات، خوراکیهایی با طبیعت گرم مثل خرما را حتما مصرف کنید، تا بعدا دچار بیحالی و سستی نشوید؛ تا به راحتی بتوانید به امورات فرزندتان رسیدگی کنید. در صورتی که به یکی از انواع مرکبات حساسیت دارید، از مصرف آن اجتناب کنید. حتما از گلابی در بین وعدههای غذاییتان استفاده کنید.

مخصوصا اینکه ماهیت این میوه خوشمزه به گونهای است که میتوانید قبل با بعد از غذا سریع مصرف کنید و از طرفی هیچ تداخلی با هضم غذا ندارد و به افزایش مقاومت استخوانهای مادر بسیار کمک میکند. در صورتی که میوه گلابی در دسترس نبود، میتوانید از کمپوت آن استفاده کنید و با توجه به اینکه فیبر بالایی دارد، مانع از ایجاد یبوست در مادران میشود؛ بنابراین حتما روزی یک یا دو عدد گلابی را در رژیم غذایی خود داشته باشید. البته انواع بسیار زیادی میوه وجود دارد و میتوانید با توجه به شرایط جسمی که بعد از زایمان دارید، بهترین آنها را تهیه و مصرف کنید.
در بین سبزیجات نیز اسفناج و برگ چغندر فواید بسیار زیادی دارند. هر کدام از این سبزیها سرشار از ویتامین A هستند و میتوانند از طریق شیر مادر به فرزند منتقل شوند و نیاز بدن او را برای رشد فراهم کنند. البته این سبزیجات جز منابع غیرلبنی کلسیم خوراکی به شمار میروند. همچنین دارای ویتامین C و آهن هستند. البته سبزیجات مختلف دارای آنتی اکسیدان هستند و باعث بهبود سلامت قلب مادر خواهند بود و با رژیم غذایی جهت کاهش وزن پس از زایمان، تداخلی نداشته و کالری کمی دارد.
گوشت گوسفندی تامین کننده اصلی نیاز مادر شیرده

گوشت یکی از مهمترین و اصلیترین غذاهایی است که هر مادری باید از دروان بارداری تا پس از زایمان به خوبی از آن استفاده کند و در وعدههای غذایی خود بیاورد. گوشت گوسفند منبع غنی آهن و پروتئین و سایر ویتامینهای مود نیاز بدن انسان است. مصرف این ماده غذایی از کم خونی و افسردگیهای پس از زایمان جلوگیری میکند و خستگیهای جسمی ناشی از وضع حمل را کاهش میدهد. همچنین مقاومت بدنی را بالا میبرد، در نتیجه مادر استرسی را تجربه نمیکند و سلامت استخوانها را ارتقا میدهد.
برنج قهوه ای بهترین جایگزین در دروان رژیم غذایی پس از زایمان
ممکن است برخی از مادران پس از فارغ شدن برنج را از لیست تغذیه پس از زایمان خود حذف یا کم کنند، تا بدین طریق وزن خود را کنترل کنند؛ اما توصیه میشود که این کار را بدون مشورت با پزشک متخصص هرگز انجام ندهید و اگر قسط کاهش وزن دارید، با یک پزشک متخصص مشورت کنید، تا در آینده از نظر جسمی و روحی آسیب نبینید. زیرا کاهش وزن غیراصولی باعث افت بدن و کاهش شیرتان میشود و این مساله کودک را بسیار اذیت میکند.
در نتیجه خوراکیهایی مثل برنج که در گروه خانواده کربوهیدراتها قرار دارند، را هرگز حذف نکنید و برای ارتقا سلامتی خود به جای مصرف برنج سفید از برنج قهوهای استفاده کنید. این نوع برنج تمامی نیازهای بدن تان را به طور کامل برطرف میکند و شیر لازم را برای نوزاد فراهم میکند و مانع از افت انرژی بدن مادر خواهد شد.

تخم مرغ تامین کننده پروتئین بدن

تخم مرغ را هرگز حذف نکنید و به طروق مختلف آن را در وعدههای غذایی خود داشته باشید. از پخت نیمرو و تخم مرغ آبپز گرفته تا املت و انواع کوکو به راحتی میتوانید بخش زیادی از پروتئین بدن خود را فراهم کنید. در صورتی که مصرف تخم مرغ شما را خسته میکند، میتوانید با ترکیب کردن آن با مواد کوکو و سایر غذاهایی که با تخم مرغ پخته میشوند، از خواص این خوراکی بهرهمند گردید.
نان گندوم سبوس دار مصرف کنید
همان طور که تاکید میشود، در دروان بارداری برای سلامت جنین از نان کامل سبوس دار استفاده کنید؛ در تغذیه پس از زایمان نیز برای حفظ سلامت مادر و شیر مورد نیاز کودک تاکید میشود، تا از نان گندوم سبوس دار استفاده کنید. وجود اسیدفولیک در تمامی دورانهای قبل و بعد از بارداری یکی از نیازهای ضروری مادر و کودک است. این ماده غذایی فیبر و آهن لازم بدن را فراهم میکند و همچنین ماکارانی نیز دارای اسید فولیک میباشد که میتواند نیاز مادر را به خوبی فراهم کند.

حبوبات بهترین تامین کننده آهن مورد نیاز بدن

حبوبات منبع بسیار مهمی برای تامین پروتئین بدن انسان است که میتواند آهن خون را به خوبی تامین کند. مخصوصا لوبیا قرمز سرشار از آهن است و جایگاه خاصی در تغذیه پس از زایمان دارد؛ چرا که با حداقل هزینه میتوانید پروتئین غیرحیوانی را تهیه و مصرف کنید. البته لوبیا سیاه نیز همچون لوبیا قرمز آهن فراوانی دارد، اما در تمامی شهرهای ایران در دسترس نیست و پیدا کردن آن کارنسبتا مشکلی است. همچنین عدس نیز آهن بدن مادران را به خوبی تامین میکند و میتوانید آن را به صورت جداگانه بپزید و میل کنید.
آجیل خام مصرف کنید
حتما از آجیل در رژیم غذایی خود بهره ببرید. آجیل خام بهترین نوع آجیل است و تا حد امکان از آجیل بو داده شده پرهیز کنید. تمام دانهها و مغزهای موجود در آجیل نیاز بدن مادر را به خوبی تامین میکند؛ اما نکاتی را باید در نظر بگیرید که در ادامه در مورد آن توضیح خواهیم داد.
بادام و گردو بدون پوست تهیه نکنید
حتما بادام را با پوست تهیه کنید و در زمان مصرف بشکنید و سپس بادام را میل کنید و هرگز بادامهایی شکسته و بدون پوست هستند را تهیه نکنید و این موضوع در مورد گردو نیز صدق میکند. بادام سرشار از فیبر، ویتامین B12 و ویتامین E و کربوهیدرات است. علاوه بر آن دارای مواد معدنی زیادی چون منیزیم، مس، منگنز، پتاسیم و زینک است که تمام نیازهای مادر از طریق رژیم و تغذیه پس از زایمان به خوبی فراهم میکند.

با غلات صبحانه خود را پر انرژی کنید

نوزاد در روزها و ماههای اول تولد بیقراریهای بسیار زیادی دارد و ممکن است، اغلب شبها مادر مجبور شود، ساعات زیادی را بیدار بماند؛ در نتیجه روز بعد دیگر مادر انرژی چندانی ندارد؛ بنابراین با مصرف صبحانهای کامل همراه با غلات به خوبی میتواند تا حد زیادی از این انرژی از دست رفته را بازیابی کند.
بیشتر غلات صبحانه ویتامینها و مواد غذایی افزودنی بسیار زیادی دارند که به خوبی نیازهای روزانه مادر را برآورده میکنند. برای این منظور کافی است که مقداری شیر کم چرب را با کورن فلکسهای مغذی یا با غلات سالمی چون جوی پرک ترکیب و سپس میل کنید. حتی میتوانید جوی پرک را یک شب قبل در درون شیر بریزید، تا روز بعد آن را در داخل یخچال نگهدارید، تا کاملا نرم و لطیف شود، تا به راحتی بتوانید میل کنید.
بیشتر بدانید:
مقاله تب نوزاد
مصرف قرص آهن و کلسی کر بدون تجویز پزشک اکیدا ممنوع!
یکی از ضروریترین داروهای خوراکی که مادر باید استفاده کند، کلسی کر است. این دارو تا 2 سال باید به صورت مرتب مصرف شود و به خاطر خونی که مادر در زمان وضع حمل از دست میدهد، استفاده از قرص آهن در 6 ماه اول بسیار اهمیت پیدا میکند. توجه داشته باشید که تمامی داروهای این چنینی باید توسط پزشک تجویز شود و هرگز بدون مشورت با پزشک متخصص اقدام به مصرف هیچگونه دارو نکنید.

8 خوراکی که نباید در تغذیه پس از زایمان مادر باشند
تنها هدف از منع کردن مصرف برخی از خوراکیها به خاطر سلامت مادر نیست، بلکه هر آنچه مادر مصرف میکند تمام خواص موجود در آن ماده غذایی عینا بر روی ترکیبات شیر اثر میگذارد و میتواند این موضوع باعث آرامش یا بیقراریهای غیرطبیعی در نوزاد شود که در ادامه به 8 مورد از مهمترین آنها اشاره میکنیم:
- مصرف نوشیدنی کافئین دار
- کلم بروکلی و گل کلم
- سیر
- ادویه
- بادام زمینی
- جعفری
- فست فود
- گوشت گاو و گوساله
سه تیکه نوزادی تابستانی کارترز مدل مامی 234
725,000 تومانبلوزشلوار نوزادی کارترز مدل خرس 380
403,000 تومانبلوز شلوار نوزادی نکست مدل رابیت 299
339,000 تومانمانتو بادی شلوار نوزادی دانالو مدل رنگین کمان 294
672,000 تومانبلوز شلوار نوزادی نکست مدل خرگوش 214
360,000 تومانسه تیکه نوزاد دخترانه پوکوپیانو مدل قلب
246,000 تومانمصرف نوشیدنی و خوراکی کافئین دار ممنوع

کلیه نوشیدنیهای سرد و گرم که دارای کافئین هستند را به حداقل برسانید؛ چرا که پس از مصرف نوشیدنیهایی چون قهوه، چای و نوشابه کافئین موجود در آنها وارد شیرمادر میشود و نوزاد پس از مصرف شیر به مرور دچار بیخوابی و بیقرارهای مکرر میگردد و این مساله آرامش کودک را مختل میکند و از آن طرف نیز باعث سلب آرامش مادر خواهد شد.
در نتیجه این نوع نوشیدنیها را به موقتا در دوران شیردهی مصرف نکنید و در صورت تمایل از چای بسیار کم رنگ استفاده کنید. البته ممکن است در برخی از انواع خوراکیها نظیر شکلات کافئین وجود داشته باشد که از خوردن آنها باید پرهیز کنید و حتما در زمان خرید به ترکیبات آن توجه کنید.
کلم بروکلی و گل کلم عامل نفاخ شدن شیر مادر
یکسری از انواع سبزیجات نظیر کلم بروکلی و گل کلم باعث نفخ معده میشوند، دل درد نوزاد و گریه نوزاد را در پی دارد؛ در نتیجه در دوران شیردهی مادران پس از وضع حمل باید کلم بروکلی و گل کلم خام را از لیست تغذیه پس از زایمان حذف کنند و فقط در صورت بخاطر پز شدن آن هم به میزان کم بهره ببرند.

سیر قاتل طعم خوش شیر مادر

با توجه به اینکه سیر عطر و بوی زیادی دارد و بعضا مصرف آن باعث بوی ناخوشایندی در دهان میشود به طوری که حتی روی بو و طعم شیرمادر نیز اثر میگذارد، طوری که کودک از خوردن شیر مادر امتناع میکند. بنابراین در پخت وعدههای غذایی از سیر استفاده نکنید و حتی از ریختن پودر سیر در غذا خودداری کنید. همچنین پیاز هم بهتر است، کمتر مصرف کنید؛ به ویژه پیاز خام!
در نتیجه سیر و پیاز را در برنامه تغذیه پس از زایمان تا جایی که امکان دارد، به حداقل رسانید.
ادویه برهم زننده طعم و مزه شیر مادر
بسیار جالب است هر آنچه که به عنوان طعم دهنده باعث ایجاد بو و مزه خوشایند در غذا میشود، عینا بر روی طعم و مزه شیر مادر اثر میگذارد؛ به گونه ای که شیر خوردن نوزاد دچار مشکل می شود و قطعا نق نق خواهد کرد؛ اما اگر از آبلیمو و آب نارنج به عنوان طعم دهنده استفاده کنید، بدون قطع این مشکل برطرف میشود.

بادام زمینی ایجاد کننده آلرژی زایی در شیر مادر
عینا هر آنچه مادر مصرف میکند علاوه بر اینکه به بدنش جذب میشود، وارد شیرش خواهد شد و پس از مصرف جذب بدن نوزاد میشود؛ در نتیجه هر آنچه که آلرژیزا است را باید به طور کامل حذف کنید. بادام زمینی یکی از آنها است که برای نوزاد حساسیت زیادی ایجاد میکند.
سبزی بخورید اما جعفری نه!

با توجه به اینکه تاکید زیادی بر روی مصرف سبزیجات تازه در تغذیه پس از زایمان شده است، در مورد جعفری چنین چیزی وجود ندارد. جعفری با اینکه یکی از انواع سبزیهای خوش عطر و خوشمزه است، باعث کاهش شیر مادر میشود و این کمبود شیر میتواند دردسرهای زیادی را برای مادر و نوزاد به دنبال داشته باشد.
مصرف فست فود عامل سلب آرامش نوزاد
با توجه به اینکه در پخت و تهیه انواع فست فود اودیهها نقش بسزایی دارند و از آن طرف مصرف ادویه بر روی طعم شیر مادر اثر زیادی میگذارد، میتواند نوزاد را در زمان خوردن شیر ناراحت کند؛ بنابراین به هیچ وجه در دوران شیردهی سراغ فست فود نروید، در غیر این صورت خود را برای بیقراریهای نوزاد، خوب آماده کنید.

گوشت گاو و گوساله نخورید

تحت هیچ شرایطی در هیچ مرحلهای از زندگی تان سراغ گوشت گاو و گوساله نروید؛ حتی در دوران بارداری و پس از آن نیز باید از آن دوری کنید. مصرف این دو نوع گوشت آلرژی و حساسیت بدن نوزاد را بالا میبرد و باعث دل درد، قولنج، استفراغ شدید و حتی مدفوع خونی میتواند شود؛ بنابراین از گوشتهای سالم و گرم مثل گوشت گوسفندی، گوشت شترمرغ، گوشت شتر و… بهره ببرید.
نتیجه گیری
بنابراین با توجه به آنچه گفته شده اگر از ابتدا دوران بارداری از یک رژیم غذایی عالی بهرهمند گردید، تا پس از فارغ شدن همه چیز عالی پیش رفته است. اما بعد از وضع حمل مادر باید مجددا به تغذیه پس از زایمان خود توجه داشته باشد. چرا که هر آنچه را که مصرف میکند، عینا بر روی ترکیبات شیرش تاثیر میگذارد و میتواند باعث ناراحتی و رنجش نوزاد شود. بنابراین تا دو سالگی فرزندتان حتما به تغذیه و عادات غذایی خود توجه داشته باشید.
یادتان باشد، آرامش فرزندتان یعنی آرامش شما و خواب شیرینی که میتوانید در کنار او تجربه کنید است و از همه مهمتر اینکه این رژیم غذایی بر روی کیفیت زندگی زناشوییتان میتواند تاثیرات مثبتی داشته باشد. همچنین برای اطمینان تحت نظر یک پزشک متخصص تصمیم به تنظیم رژیم غذایی بگیرید، تا به بهترین شکل ممکن دو سال ابتدا شروع زندگی فرزندتان را پشت سر بگذارید.
منبع: healthhub
عالی بودخیلی خوشم اومد.مطالب مفید بود
سلام سپاس محبت شما